четвер, 10 листопада 2016 р.

Моя книга


У видавництві "Кругозір" виходить моя книжка - "Дзібальдоне" (репертуарна збірка). Усе своє свідоме життя пишу сценарії. На рік, буває, по два-три. Певно, прийшов час, коли бажання зібрати все і видати окремою книжкою стало нав'язливою ідеєю й утілилося у важкенький томик. Зібрано далеко не все, але більшу частину - це точно. Книжка - результат спочатку позакласної роботи з літератури, а потім у якості керівника театральних колективів - у школах №64 та №33 та у Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району. 
Чому "Дзібальдоне"? Саме так називалися репертуарні збірки у 16 столітті в Італії, за часів театру дель-арте. Вони містили монологи, сценки, анекдоти для акторів. Так і моя книга має все, що може стати у пригоді і актору-початківцю, і педагогу-початківцю, і класному керівнику, що любить театр, і педогогу-організатору, і керіниками драматичних колективів.  
Книга складається з трьох розділів: монологи, сценарії, скоромовки. Монологи готувалися на творчі конкурси із виконавської майстерності і розраховані на дітей молодшої і старшої вікових категорій.  Сценарії поділяються на тематичні, фольклорні, новорічні та сценарії з нагоди (театральні вітальні, конкурси з ПДР, останній дзвоник, авторські читання, "Ні наркотикам!" та інші). Серед сценаріїв є цілком авторські роботи, які можуть стати матеріалом для вистав міських театрів. У додатках можна буде почитати "Театральні байки колективу "Синій птах" та знайти інформацію про моїх віртуальних дітей -  блоги. У кінці книжки висловлено щиру подяку дітям, з якими мене звела доля і завдяки яким творилося диво театральної постановки - мистецького шедевру на час. Книгу буде розташовано в інтернет-магазині видавництва "Кругозір".

Немає коментарів:

Дописати коментар